De ontwikkeling van je baby in je buik 

 

De ontwikkeling van je baby in je buik 

Van embryo tot baby

Zwangerschap is een tijd van wonder en verwondering, waarbij je baby door verschillende ontwikkelingsfasen gaat. Als aanstaande ouder heb je waarschijnlijk veel vragen over wat er allemaal gebeurt in je buik. Onze verloskundigen van verloskundigenpraktijk Onder de Linde

in Haarlem en Schalkwijk beantwoorden enkele veelgestelde vragen over de ontwikkeling van je baby. De antwoorden zijn gebaseerd op onze jarenlange ervaring met echo’s, verschillende unieke zwangerschappen en diverse zwangerschapscontroles.

Wanneer kun je de hartslag van de baby horen?

Een van de meest ontroerende momenten tijdens de zwangerschap is het horen van je baby’s hartslag. Dit wonderlijke geluid kan soms al rond de 6e tot 7e week van de zwangerschap via een echografie worden gehoord, maar het is meestal duidelijker rond de

10e tot 12e week. Bij onze verloskundigenpraktijk gebruiken we geavanceerde apparatuur om je deze eerste betoverende geluiden van je baby te laten horen.

Hoe kun je de bewegingen van je baby voelen?

Rond de 18e tot 20e week van je zwangerschap kun je de eerste bewegingen van je baby beginnen te voelen, een fenomeen wat voor iedereen anders kan voelen. Aanvankelijk

voelen deze bewegingen als lichte bubbels, ‘plopjes’ of het fladderen van vlinders. Naarmate je zwangerschap vordert, worden deze bewegingen sterker en regelmatiger. Als je eerder zwanger bent geweest, kun je de bewegingen soms al eerder in de zwangerschap voelen.

Wat leer je bij een 13 weken echo?

De 13 weken echo is een spannend moment omdat het veel inzicht biedt in de ontwikkeling van je baby. Tijdens deze echo kijken we naar de fysieke ontwikkeling van je baby, inclusief de ledematen en organen, en meten we de groei.

Hoe wordt het geslacht van de baby bepaald?

Het geslacht van je baby kan vaak worden bepaald tijdens de geslachtsecho, die meestal rond de 15e week plaatsvindt. Deze echo is afhankelijk van hoe duidelijk de baby zich laat

zien. Onze gespecialiseerde echoscopisten van onze verloskundigenpraktijk zorgen voor een zorgvuldige en nauwkeurige beoordeling, zodat je, indien je dat wenst, het geslacht van je baby kunt ontdekken.

Persoonlijke en complete zorg

Verloskundigenpraktijk Onder De Linde biedt een compleet pakket van zorg en begeleiding aan voor, tijdens en na de zwangerschap – van eerste echo’s tot aan de bevalling en eventuele nazorg.

Met onze ervaren verloskundigen op onze twee locaties in Haarlem en de nieuwste technologieën ondersteunen we je in elke fase van je zwangerschap. Wil je meer weten of een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek?  Neem dan contact met ons op of meld je vrijblijvend aan en ontdek hoe wij jouw zwangerschapstraject speciaal kunnen maken.

BLIJF OP DE HOOGTE

De laatste blogs