Een perfecte kerst – Het Leven Van Een Verloskundige

Kerstsfeer bij de verloskundige

Een mooie gedekte tafel, kaarsjes aan, de kerstboom prachtig versiert, de geur van verse broodjes en genieten met mijn gezin. Een heerlijk begin van onze eerste kerstdag. Wat zal de rest van de dag brengen?

 

Als gezin hebben we vandaag geen familiare verplichtingen want ik heb dienst. Elk moment kan de telefoon overgaan en moet ik richting een vrouw in barensnood kunnen rijden. Werken tijdens kerst geeft mij altijd een dubbel gevoel. De magie die er rond een geboorte van een kerstkindje hangt is intens mooi. Graag zou ik dat dit jaar ook weer willen ervaren. Aan de andere kant word ik op zulke dagen graag omringd door de mensen waar ik het meest van hou, mijn gezin.

 

Dit lijkt een onmogelijke wens. Of toch niet… ?

De uren verstrijken en we houden een kerstfilmmarathon. Ook kan ik mee genieten van het heerlijke kerstdiner. Op een paar belletje na is het die dag rustig op de diensttelefoon. Kortom onze eerste kerstdag was een heerlijke rustige familiedag.

 

Een klein beetje teleurgesteld ben ik die avond wel. Ik had zo graag een kerstkindje geboren zien worden. Hopelijk brengt de nacht nog iets moois. Als ik de volgende ochtend rond 06.00 uur wakker word lijkt ook deze hoop vervlogen. Ik draai mij nog eens om en val weer in slaap. Totdat ik opgeschrikt word door de diensttelefoon.

 

Een wonderlijke kerstbevalling

Elin heeft weeën en verwacht haar tweede kindje. Ze vindt de weeën nog niet erg pijnlijk. We kletsen even en ik besluit haar te bezoeken. Want ik denk dat ze wel gaat bevallen. Ik loop hun straat in. Enkel de straatlantarens geven licht. Iedereen ligt nog te slapen. Bij te komen van eerste kerstdag en zich op te laden voor nog een dag vol eten, drinken en gezelligheid.

 

Slechts één huis is al in licht gehuld. Als ik aanbel doet Daan open. Hij heeft snel een ontbijtje voor hun oudste dochter Mirthe gemaakt. Samen zitten zij aan de keukentafel. Mirthe zal zo door haar tante opgehaald worden. Ik loop direct door naar boven. Elin vangt de weeën op in hun knusse slaapkamer. De weeën komen nu elke 2 minuten. Ze is blij dat ik er ben.

 

In een oogopslag zie ik dat de bevalling van Elin niet lang meer op zich zal laten wachten. Nog voordat de wee voorbij is bel ik de kraamzorg om assistentie te vragen. Ondertussen zet ik al mijn spullen klaar voor een thuisbevalling.

 

Nog voordat ik alles klaar heb gezet krijgt Elin al beginnende persdrang. Ik roep Daan erbij. Mirthe is ondertussen bij de buurvrouw ondergebracht en Daan rent naar boven. Elin wordt overvallen door de persdrang. Ze wil nog graag een ander T-shirt aantrekken. Dus stapt ze uit bed. De volgende wee kondigt zich echter alweer aan. Half leunend en staand tegen het bed kan Elin de persdrang niet meer tegen houden. Zonder echt te persen wordt op deze wee de baby geboren. Ik heb de eer om Elin haar kerstdochter aan te geven.

 

Met de baby in haar armen laat zich weer terug in het bed zakken.De placenta volgt snel. Ik ruim de meeste spullen op en tover de slaapkamer om tot een mooie kraamkamer met bloemen en kaarsjes. Ik laat Elin, Daan en hun kerstbaby lekker samen bijkomen en kennismaken. Terwijl ik de kraamzorg beneden ontvang. Bij de kerstboom drinken wij een kop koffie en vertel ik het kerstverhaal van Elin en Daan.

 

Een mooier begin van mijn tweede kerstdag had ik mij niet kunnen wensen. Opgewekt en blij kom thuis. Snel spring ik onder de douche, schiet in mijn feestoutfit om door te rennen naar alle kerstfestiviteiten.

BLIJF OP DE HOOGTE

De laatste blogs