Hier vind je de meest gestelde vragen

Heb je vragen of wil je gewoon een paar dingen weten? Vind onze meest gestelde vragen hier en kijk of jouw vraag beantwoord wordt. Loop je hierna nog steeds met vraagtekens rond? Neem dan gerust contact met onze praktijk op. Onze verloskundigen helpen je graag met al je vragen.

ALES WAT JE MOET WETEN OVER JE ZWANGERSCHAP
TOEGANKELIJKHEID
Als er spoed is, welk nummer moet ik dan bellen?

Als er spoed is bel dan 0614426492.

Bieden jullie Centering Pregnancy aan?

Ja wij bieden consulten in groepsvorm aan. Vraag de verloskundige of assistente voor meer informatie.

Kan ik tijdens mijn zwangerschap wisselen tussen beide locaties?

Ja dat kan, je bent welkom op beide locaties. Ons team werkt ook op beide locaties.

Op welke locaties kan ik terecht?

Je kunt terecht op de Koninginneweg 113 en de Europaweg 1563. Beiden locaties zijn in Haarlem.

Wat gebeurt er na de bevalling?

Na de bevalling biedt de verloskundige nazorg, controleert de gezondheid van moeder en baby, en ondersteunt bij borstvoeding. Ook worden eventuele vragen of zorgen besproken.

Wat zijn de opties voor pijnverlichting tijdens de bevalling?

Er zijn verschillende opties voor pijnverlichting, waaronder medicamenteuze methoden, waterbevalling, massage en ademhalingstechnieken. De verloskundige zal de beschikbare opties met je bespreken.

Kan ik een doula hebben naast mijn verloskundige?

Ja, het is mogelijk om een doula te hebben naast je verloskundige. Een doula biedt emotionele ondersteuning en aanvullende begeleiding tijdens de bevalling.

Zijn er zwangerschapscursussen beschikbaar?

Ja, onze praktijk biedt zwangerschapscursussen aan. Deze cursussen omvatten onderwerpen zoals bevalling, borstvoeding, en het omgaan met de eerste periode na de geboorte.

Wat als ik liever in het ziekenhuis wil bevallen?

De keuze voor de locatie van de bevalling is persoonlijk. Als je de voorkeur geeft aan het ziekenhuis, zal de verloskundige samenwerken met het ziekenhuispersoneel om een comfortabele omgeving te creëren.

Wat moet ik doen als ik me zorgen maak tijdens mijn zwangerschap?

Neem altijd contact op met de verloskundige als je je zorgen maakt. Ze zijn er om je vragen te beantwoorden, eventuele zorgen te bespreken en indien nodig verdere stappen te ondernemen.

Welke voorbereidingen moet ik treffen voor de bevalling?

De verloskundige zal je begeleiden bij de voorbereidingen voor de bevalling, waaronder het maken van een geboorteplan, het bespreken van pijnbestrijdingsopties en het bieden van informatie over wat te verwachten tijdens de bevalling.

Hoe bereid ik me voor op een ziekenhuisbevalling?

We bieden voorlichting en ondersteuning bij het maken van een geboorteplan en bespreken wat je kunt verwachten in het ziekenhuis.

Zijn er risico's verbonden aan een thuisbevalling?

We bespreken grondig je medische geschiedenis en de risico's voordat we samen beslissen over een thuisbevalling.

Wat zijn de voordelen van een thuisbevalling?

Thuis bevallen biedt comfort en vertrouwdheid. Het is een optie als je zwangerschap normaal verloopt. Veel vrouwen ervaren minder stress en meer controle. De verloskundige begeleidt de bevalling professioneel, en er is ruimte voor persoonlijke keuzes.

Wat is het verschil tussen een verloskundige en een gynaecoloog?

Een verloskundige is gespecialiseerd in gezonde zwangerschappen en bevallingen. Een gynaecoloog is een arts die gespecialiseerd is in de behandeling van complicaties en medische aandoeningen die van invloed kunnen zijn op de zwangerschap.

Welke controles kan ik verwachten tijdens mijn zwangerschap?

Tijdens de zwangerschap voeren we regelmatig controles uit, waaronder bloeddrukmetingen, controle van de groei van je buik, echo’s en bloedonderzoek.

Hoe vaak heb ik een afspraak tijdens de zwangerschap?

De frequentie van de afspraken varieert gedurende de zwangerschap. In het begin zijn de afspraken minder frequent, maar naarmate de zwangerschap vordert, neemt de frequentie toe om de gezondheid van moeder en baby nauwlettend te volgen.

Wordt verloskundige zorg vergoed door de zorgverzekering?

Ja, verloskundige zorg is in Nederland opgenomen in het basispakket van de zorgverzekering. Controleer echter altijd je polisvoorwaarden en informeer bij je verzekeraar voor de specifieke dekking.

Wat zijn de voordelen van een geboorteplan?

Een geboorteplan is een document waarin je jouw wensen en voorkeuren voor de bevalling kunt uiten. Het helpt de verloskundigen en het medisch team om de best mogelijke zorg te bieden die aansluit bij jouw verwachtingen.

Welke ondersteuning bieden jullie na de bevalling?

Na de bevalling bieden we zorg en ondersteuning in het kraambed, waaronder controleafspraken bij jou thuis, advies over borstvoeding en eventuele andere vragen of zorgen die je hebt.

Wat moet ik meenemen naar mijn eerste afspraak?

Breng bij je eerste afspraak een identificatiebewijs en alle relevante medische informatie mee. Dit helpt ons een volledig beeld te krijgen van je gezondheid.

Kan ik zelf kiezen waar ik wil bevallen?

Ja, in veel gevallen kun je zelf kiezen waar je wilt bevallen, of dat nu thuis of in het ziekenhuis is. Onze verloskundigen bespreken graag jouw voorkeuren en helpen je bij het maken van de juiste keuze. Soms heb je een medische indicatie om in het ziekenhuis te bevallen

Welke diensten in de zwangerschap bieden jullie aan?

Onze verloskundigenpraktijk biedt uitgebreide diensten, waaronder zwangerschapscontroles, echo’s, bloedafnames, cursussen, coaching en fysiotherapie.

Wanneer moet ik contact opnemen met een verloskundige?

Neem zo vroeg mogelijk in je zwangerschap contact op met een verloskundige. Dit helpt bij het plannen van prenatale zorg en het bieden van de juiste begeleiding gedurende de zwangerschap.

Wat doet een verloskundige?

Een verloskundige is een zorgprofessional die gespecialiseerd is in de begeleiding van zwangerschap, bevalling en de periode na de geboorte. Ze bieden medische zorg en ondersteuning aan (aanstaande) moeders.

Hebben jullie een vrije inloop?

Doordat we iedereen zo goed mogelijk willen helpen bieden we geen vrije inloop aan. Je kan wel gerust een keer langskomen om kennis te maken op afspraak. Elk kennismakings- en intakegesprek is geheel gratis en vrijblijvend. Plan een kennismakingsgesprek in via onze website of bel naar onze praktijk en plan een gesprek in met een van onze verloskundigen.

Waar bevindt Onderdelinde zich?

Onze praktijk zit gevestigd aan de Koninginneweg 113 in Haarlem. We zijn bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Auto Onze praktijk is gevestigd op de hoek van de Wagenweg en de Koninginneweg ter hoogte van het Florapark. Je kunt gratis parkeren op ons eigen parkeerterrein, enkel op onze eigen plekken. Parkeer dus niet op de plekken van andere bedrijven. Zijn alle plekken op ons parkeerterrein vol? Parkeer dan in de buurt op de betaalde parkeerplaatsen in de buurt. Openbaar vervoer Neem de Arriva lijn 50 bus. Deze stopt bij het Florapark, ongeveer 100 meter vanaf onze praktijk. Ga je met de Connexxion bus? Stap dan uit op halte Tempelierstraat of Houtplein. Vanaf daar is het nog 6 minuten lopen naar onze praktijk.

In welk werkgebied zijn jullie actief?

Ons werkgebied voor zorg rondom de zwangerschap strekt zich uit over de volgende regio’s: Haarlem, Heemstede, Bloemendaal, Zandvoort, Velserbroek, Aerdenhout, Overveen, Spaarndam, Bentveld, Santpoort-noord en Santpoort-zuid.

Wat moet ik doen bij spoed?

Voor spoed kun je ons 24 uur per dag, 7 dagen per week bereiken op: 06 14 42 64 92.

Hoe kan ik me aanmelden voor jullie praktijk?

Aanmelden kan makkelijk en snel via onze website. Onze kennismakingsgesprekken zijn gratis en geheel vrijblijvend. Stuur ons een berichtje via de website voor een afspraak of bel naar onze praktijk op het nummer: 06 14 42 64 92‬.

Meld je ook aan en plan je eerste bezoek