Please enable JS
Wil je een afspraak maken of heb er vragen?

Bij spoed Je kunt ons 24 uur per dag, 7 dagen per week bereiken op 06 14 42 64 92

Geen spoed? Dan kun je ons bereiken op:

Telefoon: 023-8902814 (09.00-17.00 uur)
WhatsApp: 06-14426492 (09.00-20.00 uur)
E-mail: mail@praktijkonderdelinde.nl

In onze app kun je ook veel informatie vinden.

Koninginneweg 113
2012 GM Haarlem

Welke verloskundige zorg is verzekerd?

In Nederland krijg je vanuit de basis zorgverzekering een vergoeding voor de standaard verloskundige zorg. Dit betreft onder andere de zwangerschapsbegeleiding en een aantal echo's, zoals de 20-wekenecho en de termijnecho.

Onze zorg is dus geheel vergoed vanuit de basis zorgverzekering, wil je niets extra's dan krijg je dus ook geen factuur.

Eventuele extra zorg/diensten worden niet (geheel) vergoed door zorgverzekeringen. De extra diensten die wij leveren binnen onze zorgpakketten worden wellicht (deels) vergoed door aanvullende zorgverzekeringen.

Vergoeding van onze diensten buiten de door de basisverzekering gedekte zorg.

Je eigen bijdrage bij onze Zorgpakketten worden niet vergoed vanuit de basis zorgverzekering.

Ben je aanvullend verzekerd dan kan het zijn dat je eigen bijdrage wel vergoed wordt. Je zult hiervoor een factuur van ons moeten insturen naar je zorgverzekeraar.

Per zorgverzekeraar verschilt de hoogte van de vergoeding, maar ook de manier van indienen. Kijk dus goed in je vergoedingenoverzicht.

Mocht je er niet uit komen dan helpen wij je natuurlijk graag.

Welke echo's worden vergoed?

Standaard vergoed de basis zorgverzekering de 10-weken echo (termijnecho) en de 20-weken echo (SEO). Wij hebben alles in huis om deze echo's voor je te maken.

Heb je op medische gronden meer echo's nodig, dan worden die ook vergoed door de verzekeraar. Echo's waar je zelf voor kiest worden niet vergoed. Denk hierbij aan pretecho's en de echo ten behoeve van de combinatietest.

Wat wordt nog meer vergoed?

Massages worden in principe niet vergoed, maar kunnen in sommige gevallen vergoed worden uit een aanvullende zorgverzekering.

Workshops, cursussen en yoga worden in principe niet vergoed, maar kunnen in sommige gevallen vergoed worden uit een aanvullende zorgverzekering. Soms valt dit onder zwangerschapscursussen of iets dergelijk.

Kom je er niet uit?

Wij helpen je graag verder. Neem dus gerust contact op. Als we het antwoord niet meteen hebben dan kunnen we het in ieder geval voor je proberen uit te zoeken.

Voor meer informatie over de (basis) zorgverzekering en het eigen risico kijk ook eens hier.