Please enable JS
Contact

Spoed

Je kunt ons 24 uur per dag, 7 dagen per week bereiken op 06 14 42 64 92

Geen spoed

Dan kun je ons bereiken op:

023-8902814

Aanwezigheid assistente

 Maandag  08.45 - 12.30 
 Dinsdag  Niet aanwezig
 Woensdag  08.45 - 17.30
 Donderdag  08.45 - 17.30
 Vrijdag  Niet aanwezig
 Zaterdag  Niet aanwezig
 Zondag  Niet aanwezig

 

WhatsApp
06-14426492 

E-mail 
mail@praktijkonderdelinde.nl

In onze app kun je ook veel informatie vinden.

Koninginneweg 113
2012 GM Haarlem

Soorten echo's

De medische echo’s die je tijdens je zwangerschap krijgt aangeboden, worden vergoed door de zorgverzekering. Bij de meeste zwangere vrouwen betekent dit een echo rond de 10 weken zwangerschap: de termijnecho en het Structurele Echoscopisch Onderzoek (SEO), ook wel de 20-weken echo genoemd.

Naast deze standaard echo’s kan het voorkomen dat er een indicatie is voor een extra echo, dit kan als er twijfel bestaat over bijvoorbeeld de groei of de ligging van je kindje. Meestal worden deze echo's door je zorgverzekering vergoed.

Naast medische echo's kun je als client van Prakijk Onder De Linde ook terecht bij ons voor pretecho's.

echo eefje echoapparaat

Pretecho’s

Vroege echo

Deze echo is vooral ter bevestiging van je zwangerschap. We kunnen deze echo vanaf 6 weken zwangerschap verrichten en kijken of we al een hartje zien kloppen. Na 12 weken zwangerschap kunnen we het kloppen van het hartje ook laten horen. De echo zal abdominaal zijn. Dit wil zeggen dat we het eerst via je buik proberen. Indien de beeldvorming bij de echo via je buik niet optimaal genoeg is dan kan de echo ook vaginaal gedaan worden.

Geslachtsbepaling echo

Vanaf 14-15 weken zwangerschap kunnen we het geslacht van je kindje met de echo in beeld brengen. Soms ligt je kindje erg verstopt, of lukt het niet zo goed om tussen de beentjes te kijken.  Bij twijfel of niet zien komt je uiteraard terug totdat we het zeker weten*! Deze echo is in 2D, de zogenaamde zwart-wit echo.

Wist je dat we ook een Gender Review Party voor je kunnen organiseren? Je kunt dan een aantal mensen meenemen om onder het genot van een hapje en een drankje feestelijk het geslacht van jullie kindje bekend te maken. In overleg met jullie maken we hier een geweldige belevenis van. Neem contact met ons op om te overleggen over de mogelijkheden.

Echo 2D

Dit is de zogenaamde zwart-wit echo. In de hele zwangerschap kunnen we met 2D (dimensionaal) kijken. Wel zijn de echo’s tot 32 weken zwangerschap het mooiste. Daarna wordt je kindje veelal te groot om het nog mooi met de echo in beeld te brengen. Bij medische echo’s, waarbij bijvoorbeeld de groei wordt opgemeten kunnen we tot het eind van de zwangerschap nog met 2D kijken en metingen verrichten. Maar voor mooie foto’s is het na de 32 weken vaak te ver.

2D echo

2D echo van het profiel van het gezicht (ca. 26 weken), aanleg van de tandjes zijn mooi te zien.

Echo 3D/4D

Bij een 3D echo kan je jullie kindje in de derde dimensie zien, oftewel je ziet een veel realistischer beeld. De 3D echo geeft een stilstaand beeld, dit lijkt op een foto. Bij de 4D techniek, ook wel HD live techniek  genoemd zie je jullie kindje in 3D, maar dan met bewegende beelden.

Met de nieuwste en meest geavanceerde HD-live techniek genaamd ClearVue zijn de beelden van je kindje zéér realistisch waardoor je misschien de gelaatstrekken van jou, je partner en/of familieleden kunt ontdekken!

3D echo

3D echo

Over het algemeen kiezen de meeste mensen voor een 3D/4D echo tussen de 22ste en 32ste week van de zwangerschap. Ook eerder in de zwangerschap kan een 3D/4D echo al heel bijzonder zijn. Later in de zwangerschap is het vaak niet goed meer mogelijk om jullie kindje nog mooi in beeld te krijgen.

3D echo 2D beeld

3D echo (rechts), gemaakt van hetzelfde 2D beeld wat links te zien is.Belangrijk

Pret, maar ook een check

Bij elke echo controleren we je kindje ook, wel een prettig gevoel. Maar wat betekent dit?

Ook als je voor een pretecho komt kan het voorkomen dat er bijzonderheden zichtbaar zijn. Indien we iets bijzonder zien zullen we je hiervan op de hoogte brengen.

Voor alle duidelijkheid betekent dit niet dat we alles zien. We doen tijdens een pret-echo geen diepgaande medische check, enkel wat ons met het (getrainde) oog opvalt. Mochten er zaken naar boven komen die actie behoeven, dan zullen we dit gelijk voor je in gang zetten en je hierbij ondersteunen indien gewenst en voor zover mogelijk.

Het aantal foto’s en de kwaliteit

Aan het aantal foto’s zit geen maximum. Het aantal mooie foto’s is uiteraard wel afhankelijk van de positie waarin je kindje ligt in de buik. Hoe mooier het ligt, hoe meer foto’s we kunnen maken en meegeven!

Vaak zijn wij in staat mooie beelden te maken van jullie kindje, mede doordat wij gebruik maken van de beste apparatuur. Er zijn echter factoren die niet te beïnvloeden zijn, die mede de kwaliteit van de beelden bepalen. Zoals gezegd bepaald de ligging van jullie kindje de kwaliteit, maar zo zijn er nog veel meer factoren. Om er een aantal te noemen: de plaats waar de placenta ligt, je postuur, de hoeveelheid vruchtwater. Dit en andere zaken kunnen de kwaliteit beïnvloedden. Uiteraard doen we ons uiterste best om je zoveel mogelijk mooie beelden mee te geven.

Andere mensen meenemen

Wil je dat er naast je partner ook familie/vrienden je kindje zien dan zijn zij natuurlijk van harte welkom. Vanwege de ruimte hebben we bij pret-echo’s een maximum van 4 personen (kinderen en volwassenen) die je mee kunt nemen naast je partner. Geef van te voren bij ons aan met hoeveel personen je van plan bent te komen.
*100% zekerheid over het geslacht van je baby kunnen we je nooit geven.