Welke verloskunde zorg is verzekerd?

 

In Nederland krijg je vanuit de basis zorgverzekering een vergoeding voor de standaard verloskundige zorg. Dit betreft onder andere de zwangerschapsbegeleiding en een aantal echo’s, zoals de 20-wekenecho en de termijnecho.

Onze zorg is dus geheel vergoed vanuit de basis zorgverzekering, wil je niets extra’s dan krijg je dus ook geen factuur.

Zijn er zaken die je extra wilt, bijvoorbeeld een extra echo, dan worden deze veelal niet vergoed door je zorgverzekeraar. In dat geval vragen we je of om direct te betalen of we sturen je later een factuur.

 

Welke echo’s worden vergoed?

Standaard vergoed de basis zorgverzekering de 10-weken echo (termijnecho), de 13-weken echo en de 20-weken echo (SEO). Wij hebben alles in huis om deze echo’s voor je te maken.

Heb je op medische gronden meer echo’s nodig, dan worden die ook vergoed door de verzekeraar. Er zit echter een grens aan het maximaal aantal medische echo’s welke te declareren zijn bij je zorgverzekeraar. Dit is zo vastgesteld door de verschillende verzekeraars. Er zijn gevallen waarin een echo dus medisch noodzakelijk is en die wij niet voor jou bij de zorgverzekeraar kunnen declareren. In dat geval krijg je van ons een factuur.

Echo’s waar je zelf voor kiest worden niet vergoed. Denk hierbij bijvoorbeeld aan pretecho’s en de echo ten behove van de combinatietest.

 

Wat wordt nog meer vergoed?

Massages worden in principe niet vergoed, maar kunnen in sommige gevallen vergoed worden uit een aanvullende zorgverzekering.

Workshops, cursussen en yoga worden in principe niet vergoed, maar kunnen in sommige gevallen vergoed worden uit een aanvullende zorgverzekering. Soms valt dit onder zwangerschapscursussen of iets dergelijks.

Goed idee om je verzekering eens goed te bekijken of je wellicht in aanmerking komt voor vergoedingen van een zwangerschapscursus, EHBO-cursus of iets dergelijks.

 

Kom je er niet uit?

Wij helpen je graag verder. Neem dus gerust contact op. Als we het antwoord niet meteen hebben dan kunnen we het in ieder geval voor je proberen uit te zoeken.

Voor meer informatie over de (basis) zorgverzekering en het eigen risico kijk ook eens hier.