Please enable JS
Hoge nood?!

Hoge nood?!

01 mrt 2020 / Written by  / Verloskunde

Je kent het wel, loop je net lekker door de stad, moet je ineens heel nodig.....

Maar waar???? There's an app for that!

Waar kan je even snel een plasje doen? Niet alle cafe's of winkels zitten te wachten op mensen met hoge nood. Maar vooral als je buik groeit kan de tijd tussen aandrang voelen en de eerste druppels te kort zijn zijn om een toilet te vinden.

Daar is nu een mooie oplossing voor. De app van Hogenood.nl laat je precies zien waar je snel naartoe kunt voor die hoog nodige stop.

Het afgelopen jaar zijn er in Haarlem 22 nieuwe plekken toegevoegd aan deze HogeNood app.

Voor een deel gaat het om gemeentelijke toiletten die al door iedereen te gebruiken waren. Dat was niet altijd bekend. Door ze toe te voegen in de app, zijn ze beter te vinden.

Daarnaast heeft de gemeente samen met de horeca en (culturele) instellingen gekeken of er extra toiletten opengesteld konden worden voor bezoekers. Zo is het toilet in de fietsenstalling Smedestraat nu ook voor iedereen toegankelijk. Andere nieuwe plekken in de app zijn bijvoorbeeld Museum Haarlem, het politiebureau aan de Koudenhorn, het Provinciehuis, het Noord-Hollands Archief en de vestigingen van de bibliotheek in het Centrum, Schalkwijk en Haarlem Noord.

Koninklijke Horeca Nederland en Centrum Management Haarlem helpen mee om meer toiletten bij (horeca)ondernemers voor iedereen open te stellen.

De app HogeNood is gratis te downloaden voor iPhone en Android smartphones.

Bekijk hier meer informatie over de appLast modified on maandag, 02 maart 2020 13:42