Please enable JS
Een kleine verrassing

Een kleine verrassing

26 juni 2019 / Written by  Marlene Hemelaar-Stiekema / Verloskunde

Je hebt het vast weleens gehoord. Een verhaal over een stelletje wat moeilijk kinderen kon krijgen. En opeens zijn ze toch spontaan zwanger! Dat is mij overkomen. Nu zijn we onverwachts zwanger van onze tweede!

Een uitputtend traject

Vierenhalfjaar geleden belandde we na zelf niet zwanger te zijn geraakt in een ziekenhuistraject. De enige optie was ICSI werd ons verteld. Ik had net daarvoor een burn-out gehad en zag het toedienen van hormonen aan mijn nog herstellende lijf niet als optie. Dus we gingen voor IUI, ook al was de kans nihil.

Ik heb echt enorm veel respect voor vrouwen die deze trajecten aan gaan of soms hier al jaren in zitten of hebben gezeten. Het is moeilijk te omschrijven wat dit met je doet als alle romantiek verdwijnt en zo’n traject je leven domineert. Na de tweede poging besloot ik dan ook dat dit de laatste zou zijn.

bbb haarlem

Daarnaast heb ik mijn hele leven gezegd dat ik graag pleegkinderen wilde. Met alle liefde een kindje van een ander verzorgen stond dus zeker open als optie.

Echter was de tweede poging raak! Ik had een hele voorspoedige zwangerschap en in november 2015 beviel ik van een gezonde dochter, Elise. Daarnaast kreeg ik er in mei 2016 een ‘soort’ van tweede kindje bij en opende ik mijn eigen bbb health boutique in Haarlem.
Tropenjaren, dat zijn het. Het is vaak pittig. Het cliché is minstens zo waar; het is de moeite waard. Mijn leven is na de geboorte van Elise enorm verrijkt!

One big happy family

Ondertussen wonen we in een heel fijn huis buiten Abcoude tussen de koeien.
Hier wonen we samen met mijn tweelingzus Danielle, haar man en twee kinderen. Elise heeft er nu dus twee ‘broertjes’ bij. Een hele fijne situatie voor vier volwassenen die allemaal carrière willen maken, om de kinderen zo te kunnen delen.

Daarnaast leeft Priscilla ook bij ons. Zij is toen ze acht was uit Ghana naar Nederland gehaald. Ze verbleef in de weekenden en vakanties in een van onze gezinnen binnen de familie. Op vakantie ging ze met ons mee. Sinds vorige zomer woont ze definitief bij ons. Eigenlijk was hiermee mijn plaatje met deze twee dochters compleet en ik was dankbaar voor de liefde, goede gezondheid en rijkdom die we in huis hadden. We kozen er dan ook bewust voor om niet nog een eigen kindje te krijgen, omdat dit na de bevalling van Elise bij mij behoorlijk wat gezondheidsrisico’s teweeg had gebracht. Daarnaast wilde ik niet opnieuw in een ziekenhuistraject. Het had zo moeten zijn…..

Twee dagen voor de sterfdag van mijn moeder, waar ik echt in een emotionele rollercoaster naartoe aan het bewegen was, kwam ik erachter dat ik zwanger was. Ineens was al het verdriet om mama weg. Mijn vader was ervan overtuigd dat mijn moeder nog nieuw leven in deze wereld had gezet, voor ze echt over zou gaan. Ik geef toe, de eerste weken waren stressvol.

Het hielp enorm dat ik daarin gesteund werd door mijn verloskundige van Praktijk Onder De Linde. Zij onderscheiden zich echt door de persoonlijke aandacht. Vanwege het feit dat ik zo verrast was door de zwangerschap wilde ik graag een vroege( extra) echo. Dat was geen probleem. En ik voel me erg gehoord in mijn proces van deze zwangerschap en wat ik daar graag in wil, wat mijn zorgen over de bevalling wegneemt.

Gelukkig kon ik vrij snel zien dat ik heel blij ben met deze baby, alleen heel bang voor de situatie en mijn eigen gezondheid, waar ik maar deels invloed op heb.
Ik geloof erin dat een positieve instelling enorm helpt in hoe het daadwerkelijk zal gaan! Ik voel me ondertussen rustig en heb vertrouwen dat ik dit kindje gezond ter wereld ga brengen.
Ik probeer zo fit mogelijk te blijven door twee keer per week in de cabine te sporten. Het fijne is dat ik in de cabine tot het einde van de zwangerschap door kan sporten, ook als het allemaal niet zo makkelijk meer gaat. Ik zie ook bij onze leden van bbb health boutique Haarlem dat het enorm helpt zo lang mogelijk te blijven bewegen en sporten. Je voelt je beter en fitter en het helpt om na de zwangerschap ook weer sneller fit te worden.

Voor nu geniet ik vooral van het feit dat wij weer papa en mama worden. Dat ons dat is gegund. Dat Elise, Priscilla, Tijs en Luuk er straks nog een broertje bij krijgen. Met nog heel veel gezonde en gelukkige jaren met zijn alle in ons buitenhuis tussen de koeien!

- Marlene Hemelaar-Stiekema -
Mede eigenaresse bbb health boutique Haarlem

 


Marlene Hemelaar-Stiekema
Marlene is samen met haar tweelingzus eigenaar van bbb health boutique Haarlem. Ze is gedragswetenschapper, coach en biedt (familie) opstellingen aan. Bij bbb health boutique begeleiden ze vrouwen naar de beste versie van zichzelf, door het sporten in warmte, voedingsbegeleiding en lifestyle coaching.

Ben je zwanger of net bevallen? Dan is bbb health boutique the hotspot voor mommy's (to be).
Verwen jezelf met wat mommy me-time. Clienten van Praktijk Onder De Linde ontvangen 50 euro korting bij een abonnement naar keuze!

Klik hier voor meer informatie.Last modified on woensdag, 26 juni 2019 20:19