Please enable JS
6 leuke dingen om met je baby te doen

6 leuke dingen om met je baby te doen

17 juni 2021 / Written by  / Overig

Leuk zo een klein hummeltje in huis. Maar soms kan je wel wat hulp gebruiken met het bedenken wat je allemaal samen kunt doen. Hieronder 6 leuke tips.

1. Babyzwemmen

Babyzwemmen is een heerlijk uitje. Het is niet alleen leuk, maar ook goed voor je baby. Je kindje went zo op jonge leeftijd aan in het water zijn, en dat maakt de stap naar zwemles makkelijker. Het is ook prima voor de fysieke ontwikkeling. De meeste zwembaden in de regio Haarlem hebben speciale uren voor babyzwemmen, waar baby’s vaak vanaf 3 maanden welkom zijn.

2. Baby-yoga

Yogascholen bieden speciale trainingen aan voor ouders met baby’s vanaf 3 tot 6 weken oud. De startleeftijd verschilt per school. Zowel voor jou als je kind zijn de oefeningen ontspannend, en intussen werk je aan je conditie.
Trainingen zijn er vaak vooral op gericht om de mama’s na de bevalling weer in vorm te krijgen, zowel fysiek als geestelijk. Maar papa’s kunnen natuurlijk ook met hun kindje aan yoga doen.

3. Gebarentaal

De gedachte achter baby-gebarentaal: na 6 tot 9 maanden zijn de hersenfuncties van kinderen zodanig ontwikkeld, dat ze woorden kunnen verbinden aan voorwerpen, dieren of personen. Maar pas vanaf 12 tot 18 maanden beginnen ze met praten. De tussenliggende periode kun je volgens Babygebaren Nederland overbruggen door met je baby te communiceren in gebarentaal. Binnen een les van 2 uur claimen ze een kind 50 gebaren te kunnen leren: van koe tot vliegtuig. Het zou kinderen ook op latere leeftijd helpen bij hun spraak- en taalontwikkeling.

4. Muziek op schoot

Baby’s houden van muziek. Muziek op schoot maakt van die voorliefde gebruik door baby’s te laten kennismaken met instrumenten. Ze mogen zelf trommelen en schudden met belletjes, of luisteren naar de juf of meester die gitaar speelt.
Er is ook uitgebreid de tijd om te stappen op de maat, te dansen en te zingen. Ouders kunnen zo ook nieuwe liedjes aan hun repertoire toevoegen. Lessen worden gegeven door gediplomeerde vakdocenten in 3 niveaus: baby, dreumes/peuter en kleuter. Kijk snel eens hier: Muziek op Schoot.

5. Naar de dierentuin

Naar de dierentuin toe gaan is misschien wel het allerleukste uitje die je met het hele gezin kan doen. De indrukwekkende grote olifanten of het gebrul van een leeuw. Veel bewegende dieren zoals vogels en vissen vinden ze vaak ook heel interessant.
Laat je kindje lekker de dieren volgen en vertel ze op een leuke manier alles over ze. Wanneer je kindje honger krijgt zoek je een mooi plekje op met uitzicht op de dieren en dan kun je samen ontspannen en genieten van al het moois. Na zo’n lange dag vol indrukken en prikkels zal je kleine hartstikke moe zijn, vroeg naar bed is een goed idee.

6. Bellenblazen!

Bellenblazen is misschien een simpel bedachte activiteit voor jouw baby, maar toch een uitstekende activiteit voor je kindje. Ze raken onder de indruk van de bellen en de kleuren. Als je kindje al wat ouder is proberen ze er vaak achteraan te gaan om de bellen te pakken. Je kunt deze activiteit overal uitvoeren. Thuis, in de woonkamer of in de tuin, buiten in het park of op vakantie.Last modified on donderdag, 17 juni 2021 11:08