Please enable JS
Nadine is bevallen!

Nadine is bevallen!

09 okt 2017 / Written by  / Overig

Al een poosje geeft Nadine Watson geen Yoga&Pilates lessen meer bij ons. Dat heeft een hele goede reden. Nadine is namelijk op 11 augustus bevallen van een prachtige zoon: James. Nadine en James maken het erg goed. Nadine en haar man hebben al een dochter Nora van bijna 3 jaar.

Vanaf november gaat Nadine de lessen Yoga&Pilates weer verzorgen en wordt zij bij ons verantwoordelijk voor de alle "Wellbeeing".

Wij hadden heel veel vragen voor Nadine en we hebben ze allemaal gesteld. 

 

[Praktijk Onder De Linde] Hoe gaat het met jullie? 

[Nadine Watson] (Lanchend) Eigelijk gaat het wel goed met ons. Ik was vooraf behoorlijk bang gemaakt. De ergste horrorverhalen over een gezin met twee kinderen vlogen mij om de oren. Eerlijk is eerlijk, dat valt me allemaal reuze mee…. Ik probeer me elke dag weer heel flexibel op te stellen en dan zie ik wel wat de dag en vooral mijn kinderen brengen. 

De zorg voor onze kindjes verdelen wij heel bewust. Mijn man pakt goed zijn nachtrust. Met andere woorden, hij vlucht vrijwel elke nacht naar de logeerkamer. Ik ben dan vooral druk ben met borstvoeding geven en luiers verschonen. Overdag is het dan mijn beurt om wat bij te slapen en dan is mijn man er voor de kinderen.

Echt goed teamwork... Dat is wat mij betreft de gouden tip voor het kraambed. 

 

[PODL] Wat vind je van de combinatie van een peuter en een baby?

[NW] Deze combinatie is op zijn zachts gezegd pittig maar wel heel leuk. Onze dochter Nora groeit emotioneel enorm door de komst van haar broertje. Ze is veel zelfstandiger geworden. 
Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik het enorm druk vind. Overdag blijft er weinig tijd voor mezelf over. Dit haal in als de kindjes in de avond op bed liggen.  Ik probeer heel bewust de aandacht tussen beide kinderen goed te verdelen. Dit geeft mij als moeder rust en heb ik geen schuldgevoel naar onze oudste.

james

[PODL] Hoe is je bevalling verlopen?

[NW] De bevalling is verlopen zoals ik had verwacht, volledig onvoorspelbaar. 

Tot het laatste moment heeft de baby in stuitligging gelegen. In het ziekenhuis heeft de gynaecoloog ervoor gezorgd dat hij toch naar hoofdligging werd gedraaid. Een zogeheten uitwendige versie. 

Ik ben met 38 precies ingeleid. Inleiden gebeurt altijd in het ziekenhuis. Mijn eigen verloskundige van Praktijk Onder De Linde was daar ook bij aanwezig. Zij heeft mij aangemoedigd onder de warme douche te gaan, mijn man werd geleerd hoe hij het beste mijn rug kon masseren en gaf mij continue begeleiding tijdens de zware momenten.

Zelf als yogadocent is het heel prettig om gedurende je eigen bevalling continu geholpen te worden met je ademhaling. Ook ik word soms overvallen worden door de kracht van een wee. Als er dan steeds iemand is die met je mee ademt en je aanmoedigt dan gaat dit beter. 

Ik kreeg die begeleiding van hen aangeboden en daar ben ik heel erg blij mee geweest. 

Het was ondanks de inleiding een vrij vlotte bevalling. De laatste centimeters ontsluiting duurde wat langer, maar dit kwam doordat James met zijn hoofdje verkeerd lag.

 

[PODL] Hoe heb je de kraamweek ervaren?

[NW] Mijn kraamweek vond ik fijn en vooral rustig. Mijn man had vakantie en was er dus altijd voor mij. Dat zou ik alle zwangere aanraden. Hierdoor hebben we alles samen kunnen ervaren. Dit was voor ons beide zeer waardevol.

Goede kraamzorg is voor mij ook heel belangrijk geweest. Onze keuze was gevallen op een kraamverzorgster die als zzp’er werkzaam is. Haar bevlogenheid en toewijding hebben ervoor gezorgd dat ik de eerste week echt goed kon herstellen. 

Daarnaast waren rust en zo min mogelijk bezoek ook belangrijke items. Hierdoor konden wij als gezin elkaar in onze nieuwe rollen leren kennen, wennen voordat onze energie naar bezoek uit moest gaan. 

 

[PODL] Heb je nog een tip rondom de bevalling en kraambed?

[NW] Ik zou alle vrouwen om fit de bevalling in te gaan. Middagslaapjes in de laatste weken van de zwangerschap, gezonde voeding, die naar behoefte aangevuld kan worden met voedingssuplementen, zijn daarbij erg belangrijk. Ook zou ik adviseren om tot het laatste moment zoveel mogelijk lichaamsbeweging te krijgen. Uiteraard naar gelang dit goed voelt voor je lichaam. Bewaak daarbij goed je eigen grenzen. 

 

[PODL] Wanneer mogen de zwangere dames weer van jou lessen bij Praktijk Onder De Linde genieten?

[NW] Begin november zal ik weer bij Praktijk Onder De Linde te vinden zijn. Ik kijk er naar uit om dan een deel van de lessen weer ter verzorgen. 

Door deze periode van verlof,  waarin ik goed tot rust ben gekomen, loop ik over van nieuwe ideeën. Deze zal ik aankomende maanden samen met het welness team gaan uitwerken.  Naast mijn rol als yoga pilates docent zal ik na mijn verlof ook enkele taken achter de schermen bij Praktijk Onder De Linde op mij nemen. 

 

Related items


Rate this item
(3 votes)
Last modified on maandag, 09 oktober 2017 16:05