Please enable JS
Contact

Spoed

Je kunt ons 24 uur per dag, 7 dagen per week bereiken op 06 14 42 64 92

Geen spoed

Dan kun je ons bereiken op:

023-8902814

Aanwezigheid assistente

 Maandag  08.45 - 17.15 
 Dinsdag  08.30 - 12.30
 Woensdag  08.45 - 17.15
 Donderdag  08.30 - 12.30
 Vrijdag  08.30 - 12.30
 Zaterdag  Niet aanwezig
 Zondag  Niet aanwezig

 

WhatsApp
06-14426492 

E-mail 
mail@praktijkonderdelinde.nl

In onze app kun je ook veel informatie vinden.

Koninginneweg 113
2012 GM Haarlem

Echo's

Kwaliteit en innovatie

De mooiste beelden krijg je direct digitaal mee via onze Hello Mom app. Deze app maakt dat je de foto’s direct digitaal hebt op je smartphone en op daarvoor geschikte smart-TV’s. Dit betekent dat we je veel meer foto’s kunnen meegeven.

Als de foto’s op je smartphone staan kan je ze zelf, indien gewenst, delen met vrienden en familie via e-mail of social media. Super handig dus!

De echoscopisten van Praktijk Onder De Linde zijn allen opgeleid om medische echo’s uit te voeren. Om de kwaliteit van de echo’s te waarborgen is er een samenwerkingsverband met het VUmc.

Verzekerde echo’s

3D echoDe medische echo’s die je tijdens je zwangerschap krijgt aangeboden, worden vergoed door de zorgverzekering. Bij de meeste zwangere vrouwen betekent dit een echo rond de 10 weken zwangerschap, de termijnecho, het Eerste Trimester Structurele Echoscopische Onderzoek (ETSEO), ofwel de 13-weken echo, en het Structurele Echoscopisch Onderzoek (SEO), ook wel de 20-weken echo genoemd. Naast deze standaard echo’s kan het voorkomen dat er een indicatie is voor een extra echo, dit kan als er twijfel bestaat over bijvoorbeeld de groei of de ligging van je kindje.

Voor al deze echo’s ben je welkom bij Praktijk Onder De Linde. Meer informatie over de vergoeding van echo's door de zorgverzekering vind je hier.

De echo’s worden ruim ingepland zodat er alle tijd is om jullie kindje mooi in beeld te brengen en daarbij uitleg te geven. In een prettige omgeving en met veel uitleg, krijg je zo een bijzonder kijkje in je buik!

Het aantal foto’s en de kwaliteit

2D echoAan het aantal foto’s zit geen maximum. Het aantal mooie foto’s is uiteraard wel afhankelijk van de positie waarin je kindje ligt in de buik. Hoe mooier het ligt, hoe meer foto’s we kunnen maken en meegeven!

Meestal zijn wij in staat mooie beelden te maken van jullie kindje. Er zijn echter factoren die niet te beïnvloeden zijn, die mede de kwaliteit van de beelden bepalen. Zoals gezegd bepaald de ligging van jullie kindje de kwaliteit, maar er zijn nog veel meer factoren. Om er een aantal te noemen: de plaats waar de placenta ligt, je postuur, de hoeveelheid vruchtwater. Dit en andere zaken kunnen de kwaliteit beïnvloedden. Uiteraard doen we ons uiterste best om je zoveel mogelijk mooie beelden mee te geven.

Andere mensen meenemen

Wil je dat er naast je partner ook familie/vrienden je kindje zien dan zijn zij natuurlijk van harte welkom. Vanwege de ruimte hebben we bij echo’s een maximum van 4 personen die je mee kunt nemen naast je partner. Geef van te voren bij ons aan met hoeveel personen je van plan bent te komen.

Alle echo’s binnen het premium pakket hebben in meer of mindere mate een medisch karakter. De echoscopiste moet zich goed kunnen concentreren, om geen zaken over het hoofd te zien.
Wij raden dan ook aan om bij voorkeur alleen met je partner te komen en kinderen niet mee te nemen, of vooraf te overleggen bij welke echo je het beste mensen kunt meenemen. Wij kunnen je dan ook vertellen bij welke echo je kindje het mooiste in beeld komt.

Is een echo veilig?

Een echo is een volkomen veilige methode om je kindje al tijdens de zwangerschap in beeld te brengen.

Bij het maken van een echo worden geluidsgolven het lichaam in gestuurd. Deze golven “botsen” als het ware tegen een object (de baby). Hierdoor worden ze teruggekaatst naar de camera. De computer maakt hier vervolgens beeld van.