Please enable JS

COVID-19 | Richtlijnen en nieuws

15 mrt 2020 / Written by  / Intranet

UPDATE - 22-3 22.00 uur

Het Corona-virus roept vragen op bij clienten. Om uniforme informatie te kunnen geven aan klanten zal hier de laatste informatie komen te staan omtrent het virus. Deze pagina wordt doorlopend geupdate.

 

Het is belangrijk dat we eerlijke informatie geven aan clienten zonder paniek te zaaien. We houden ons dan oom aan de voorschriften van de verschillende overheidsinstanties.

Op deze pagina zal steeds de meest actuele informatie van de volgende organisaties te vinden zijn:

  • Crisisteam regio Kennemerland
  • KNOV
  • RIVM
  • WHO/ECDC
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
  • Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Alle andere informatie is wellicht leuk om te weten, maar we houden ons aan de richtlijnen van bovenstaande bronnen. (Mocht je andere bronnen hebben die ik vergeten ben, laat het me weten.)

 

 

 

 

 

Bekijk hier het protocol in onze regio.

 

 

 

 

 

Verspreiding coronavirus voorkomen

De belangrijkste maatregelen die je kan nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn:

  • Was je handen regelmatig;
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog;
  • Gebruik papieren zakdoekjes.

Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken.

Patiënten met nieuw coronavirus

In Nederland is 27 februari de eerste patiënt met het virus gevonden. Deze patiënt verbleef hiervoor in de Lombardije (Italië). De meeste patiënten komen uit de regio Wuhan of zijn in deze regio geweest. Ook buiten China is het virus opgedoken, onder andere in Japan, Thailand, de VS Verenigde Staten , Duitsland, Frankrijk, Noord-Italië, Zuid-Korea en Iran.

Klik hier voor actuele informatie over de verspreiding.

 

naar boven

 

 

 

 

 

 

 

Corona en zwangerschap

Uit een artikel gepubliceerd in The Lancet blijkt dat in een kleinschalig onderzoek onder zwangeren met corona geen verticale transmissie van het virus is vastgesteld. Los hiervan is het uiteraard goed om zwangeren als kwetsbare doelgroep te zien en op het hart te drukken om voor zover mogelijk voorzorgsmaatregelen te treffen.

Let wel, het is een kleinschalig onderzoek en elke dag komt er meer informatie vrij over het virus.

Zeker is wel dat het menselijk imuunsysteem in actie komt tegen het virus en anti-lichamen gaat aanmaken. Na de eerste besmetting is het imuunrsysteem dus bekend met het virus waardoor een tweede besmetting (doorgaans) niet voorkomt.

Het verloop van de ziekte is meestal mild en met een week of twee over. Dit geeft geen enkele garantie natuurlijk, maar op dit moment is het ziekteverloop bij zwangeren niet anders dan bij niet-zwangeren.

 

naar boven 

 

 

 

 

 

Reisadvies

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken geeft reisadvies voor elk land. Hier is dat terug te vinden. Wij volgen dit advies.

 

naar boven 

 

 Rate this item
(0 votes)
Last modified on zondag, 22 maart 2020 21:16